Nühn arriba a Andròmeda

Nühn presenta "Andromeda", el seu disc de debut




NÜHN
Andromeda
brave coast

⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆ 

Els seguidors més inquiets de Radiohead, els del "The King Of Limbs", per exemple, estan d'enhorabona amb l'arribada del disc debut de Nühn "Andromeda" (brave coast 2018). Un disc protagonitzat per els contratemps, però també per les àurees virals, que van sumant en sons i que ens transporten en l'espai-temps. Un treball molt personal, arriscat i fins i tot delirant, amb una sensibilitat i delicadesa que xoquen amb els ritmes industrials i trencats, contrapunt d'un disc que no hauria de deixar indiferent a ningú.
El treball arrenca amb molt de misteri i arriba al tercer tema amb "Message To The Earth", on la música ens porta cap a terrenys orgànics poc explorats en l'electrònica, més encarats als sons de banda.
El disc és una completa animalada musical, imprevisible, amb cançons que neixen, que moren, que ressusciten, una autèntica obra d'art plasmada en petits sons.
Arribant a la meitat del disc destacant també una ronda de temes més lineals amb "Night Of The Warriors" i "The Eternal Battle", que podrien ser dos dels "hits" més destacats del disc, un treball, però, que s'entén com a un tot a nivell conceptual.
I seguim navegant entre sons experimentals d'una electrònica que beu també del rock alternatiu més psicodèlic, en un tema que ens deixa bocabadats: "Seeing You From The High", sobretot per la seva alta sinistralitat sonora en unes veus enganxoses que se't claven al cor.
Julio Gutiérrez sap com jugar, creant atmosferes de sensibilitat amb la veu "A Better World" i juga també amb els silencis, en un treball d'una creativitat extraordinària.
I ja som a la fi de l'àlbum, no ens podem arribar a imaginar com ha estat engendrat, però, de ben segur, no haurà estat d'una manera normal, potser a altes hores de la nit després d'uns dies sense dormir? No ho sabem...
El que sí que tenim clar és que és un disc a l'alçada de moltes propostes internacionals que ens posem tots a diari, sens dubte un dels descobriments de la temporada.